Date   

Re: Build 381

Jim Miles <jmiles56@...>
 

After looking at all the crash posts the common
Thread seems to be with the softrock type of SDR's.
Wonder how many have SDR-Iq's crash vs soundcard 
SDR's? Looks like that would be something in the audio
Coding on the console. Simon's a smart fellow I'm sure
He'll figure it out.

Jim


Jim's iPhone 3GS 


On Aug 13, 2010, at 7:03 AM, "robengberts" <pa0rwe@...> wrote:

 

Hi Simon,

Auto-detect option is not selected. It crashes only after I start the console and then start the radio with DD enabled.

The tone, Sam is hearing is what I also hear on AM and FM but only when the sample rate is below 192KHz. On 192 KHz AM and FM are working OK.

73'
Rob PA0RWE

--- In sdr-radio-com@..., "Simon HB9DRV" wrote:
>
> Hi,
>
>
>
> In the Data Decoder please make sure the Auto-Detect option is not selected
> (you will not see the RSID toolbar). Does it still crash when DD is enabled
> before you start the radio?
>
>
>
> Simon Brown, HB9DRV
>
> http://sdr-radio.com
>
>
>
> From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...]
> On Behalf Of robengberts
> Sent: 13 August 2010 11:27
> To: sdr-radio-com@...
> Subject: [sdr-radio-com] Re: Build 381
>
>
>
>
>
> Hi Simon,
>
> Sorry but the console with DD crashes again...
>
> When I start the console and turn the DD on, it's working OK. When I stop
> the radio and start it again, no crashes. But when I shut down the console
> and execute it again and turn the radio on, the console crashes (message:
> please wait and no respons).
> The same happens when I changed the speed-slider of the waterfall.
>
> I'am using XP, 1.5 Gb mem and AMD 3000+ and a emu 0202 USB soundcard
>
> 73'
> Rob PA0RWE
>
> --- In sdr-radio-com@...
> , "philobarb"
> wrote:
> >
> >
> >
> >
> > G'day Simon
> >
> > Very nice - and so far no crashes :)
> >
> > Two things I've noticed for a while now -
> >
> > 1. polar greyline map doesn't update -
> > no such problem with the rectangular map
> >
> > 2. click on the AF Spectrum tab, then use the mouse wheel
> > to change frequency - increments in 2's. Click anywhere else,
> > and it reverts to normal.
> >
> > I realize that neither of these is critical, but just
> > thought that any feedback may be useful.
> >
> > BTW, I find that feeding the AF output through CIAOradio
> > still improves the final audio result - notch filter please.
> >
> > Great work, Simon. Many thanks
> >
> > Pete
> >
>


Re: Build 381

Simon HB9DRV <simon@...>
 

Hi,

 

Thanks - it's a bug somewhere in my audio resampler :(

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 

From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of robengberts

Auto-detect option is not selected. It crashes only after I start the console and then start the radio with DD enabled.

The tone, Sam is hearing is what I also hear on AM and FM but only when the sample rate is below 192KHz. On 192 KHz AM and FM are working OK.

 


Re: Build 381

robengberts <pa0rwe@...>
 

Hi Simon,

Auto-detect option is not selected. It crashes only after I start the console and then start the radio with DD enabled.

The tone, Sam is hearing is what I also hear on AM and FM but only when the sample rate is below 192KHz. On 192 KHz AM and FM are working OK.

73'
Rob PA0RWE

--- In sdr-radio-com@..., "Simon HB9DRV" <simon@...> wrote:

Hi,



In the Data Decoder please make sure the Auto-Detect option is not selected
(you will not see the RSID toolbar). Does it still crash when DD is enabled
before you start the radio?



Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com



From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...]
On Behalf Of robengberts
Sent: 13 August 2010 11:27
To: sdr-radio-com@...
Subject: [sdr-radio-com] Re: Build 381





Hi Simon,

Sorry but the console with DD crashes again...

When I start the console and turn the DD on, it's working OK. When I stop
the radio and start it again, no crashes. But when I shut down the console
and execute it again and turn the radio on, the console crashes (message:
please wait and no respons).
The same happens when I changed the speed-slider of the waterfall.

I'am using XP, 1.5 Gb mem and AMD 3000+ and a emu 0202 USB soundcard

73'
Rob PA0RWE

--- In sdr-radio-com@...
<mailto:sdr-radio-com%40yahoogroups.com> , "philobarb" <philobarb@>
wrote:




G'day Simon

Very nice - and so far no crashes :)

Two things I've noticed for a while now -

1. polar greyline map doesn't update -
no such problem with the rectangular map

2. click on the AF Spectrum tab, then use the mouse wheel
to change frequency - increments in 2's. Click anywhere else,
and it reverts to normal.

I realize that neither of these is critical, but just
thought that any feedback may be useful.

BTW, I find that feeding the AF output through CIAOradio
still improves the final audio result - notch filter please.

Great work, Simon. Many thanks

Pete


Re: Build 381

Peter Conway <peter@...>
 

Simon,

 

Tried all kits after V1.0 and all give rapid intermittent audio out -shows up worst on CW - this is when connected through any server.

V1.0 behaves perfectly. I can't presently use an SDR input locally. Also had problems of "wait" and crash with earlier versions beta 381 seems clear of that.

 

Regards,

Peter Conway g3ufi Hastings UK JO00GV
*************************************


From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of Simon HB9DRV
Sent: 13 August 2010 05:18
To: sdr-radio-com@...
Subject: [sdr-radio-com] Build 381

 




Hi,

 

http://www.ham-radio.ch/kits/beta/050/HRD/private/SDR-RADIO_v1.1b381.exe

 

With any luck this crash-a-lot bug is fixed.

 

Question: do you notice anything else that's different?

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 



tone on am?

Sam Morgan
 

this is probably a problem with my hardware setup,
not being one of the commercial kind,
but I thought I'd take a chance and ask the group.

I just tried (for the 1st time) to listen to an am station
and I hear a steady tone, over the station,
the tone doesn't change pitch,
even when I change frequency

I can hear fine with LSB, USB, DSB, with no tone

is there some setting I am unaware of that is causing this?

K3/Softrock-IF/Delta-44/SDR-Radio.com
--
GB & 73
K5OAI
Sam Morgan


Re: Build 381

Jim Miles <jmiles56@...>
 

No crashes here as far as the console goes.

Win 7 64bit
Sdr-IQ
Signalink USB soundcard

 Server Still crashes after 30 connects or so. 
 Haven't tried 381 on the xp netbook yet but will
When I wake up more.

Jim

Jim's iPhone 3GS 


On Aug 13, 2010, at 5:45 AM, "Simon HB9DRV" <simon@...> wrote:

 

Hi,

 

In the Data Decoder please make sure the Auto-Detect option is not selected (you will not see the RSID toolbar). Does it still crash when DD is enabled before you start the radio?

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 

From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of robengberts
Sent: 13 August 2010 11:27
To: sdr-radio-com@...
Subject: [sdr-radio-com] Re: Build 381

 

 

Hi Simon,

Sorry but the console with DD crashes again...

When I start the console and turn the DD on, it's working OK. When I stop the radio and start it again, no crashes. But when I shut down the console and execute it again and turn the radio on, the console crashes (message: please wait and no respons).
The same happens when I changed the speed-slider of the waterfall.

I'am using XP, 1.5 Gb mem and AMD 3000+ and a emu 0202 USB soundcard

73'
Rob PA0RWE

--- In sdr-radio-com@..., "philobarb" wrote:
>
>
>
>
> G'day Simon
>
> Very nice - and so far no crashes :)
>
> Two things I've noticed for a while now -
>
> 1. polar greyline map doesn't update -
> no such problem with the rectangular map
>
> 2. click on the AF Spectrum tab, then use the mouse wheel
> to change frequency - increments in 2's. Click anywhere else,
> and it reverts to normal.
>
> I realize that neither of these is critical, but just
> thought that any feedback may be useful.
>
> BTW, I find that feeding the AF output through CIAOradio
> still improves the final audio result - notch filter please.
>
> Great work, Simon. Many thanks
>
> Pete
>


Re: Build 381

Simon HB9DRV <simon@...>
 

Hi,

 

In the Data Decoder please make sure the Auto-Detect option is not selected (you will not see the RSID toolbar). Does it still crash when DD is enabled before you start the radio?

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 

From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of robengberts
Sent: 13 August 2010 11:27
To: sdr-radio-com@...
Subject: [sdr-radio-com] Re: Build 381

 

 

Hi Simon,

Sorry but the console with DD crashes again...

When I start the console and turn the DD on, it's working OK. When I stop the radio and start it again, no crashes. But when I shut down the console and execute it again and turn the radio on, the console crashes (message: please wait and no respons).
The same happens when I changed the speed-slider of the waterfall.

I'am using XP, 1.5 Gb mem and AMD 3000+ and a emu 0202 USB soundcard

73'
Rob PA0RWE

--- In sdr-radio-com@..., "philobarb" wrote:
>
>
>
>
> G'day Simon
>
> Very nice - and so far no crashes :)
>
> Two things I've noticed for a while now -
>
> 1. polar greyline map doesn't update -
> no such problem with the rectangular map
>
> 2. click on the AF Spectrum tab, then use the mouse wheel
> to change frequency - increments in 2's. Click anywhere else,
> and it reverts to normal.
>
> I realize that neither of these is critical, but just
> thought that any feedback may be useful.
>
> BTW, I find that feeding the AF output through CIAOradio
> still improves the final audio result - notch filter please.
>
> Great work, Simon. Many thanks
>
> Pete
>


Re: Build 381

robengberts <pa0rwe@...>
 

Hi Simon,

Sorry but the console with DD crashes again...

When I start the console and turn the DD on, it's working OK. When I stop the radio and start it again, no crashes. But when I shut down the console and execute it again and turn the radio on, the console crashes (message: please wait and no respons).
The same happens when I changed the speed-slider of the waterfall.

I'am using XP, 1.5 Gb mem and AMD 3000+ and a emu 0202 USB soundcard

73'
Rob PA0RWE

--- In sdr-radio-com@..., "philobarb" <philobarb@...> wrote:




G'day Simon

Very nice - and so far no crashes :)

Two things I've noticed for a while now -

1. polar greyline map doesn't update -
no such problem with the rectangular map

2. click on the AF Spectrum tab, then use the mouse wheel
to change frequency - increments in 2's. Click anywhere else,
and it reverts to normal.

I realize that neither of these is critical, but just
thought that any feedback may be useful.

BTW, I find that feeding the AF output through CIAOradio
still improves the final audio result - notch filter please.

Great work, Simon. Many thanks

Pete


Re: Build 381

Peter
 

G'day Simon

Very nice - and so far no crashes :)

Two things I've noticed for a while now -

1. polar greyline map doesn't update -
no such problem with the rectangular map

2. click on the AF Spectrum tab, then use the mouse wheel
to change frequency - increments in 2's. Click anywhere else,
and it reverts to normal.

I realize that neither of these is critical, but just
thought that any feedback may be useful.

BTW, I find that feeding the AF output through CIAOradio
still improves the final audio result - notch filter please.

Great work, Simon. Many thanks

Pete


Re: Interesting interaction between USB ports and Audio Popping

Simon HB9DRV <simon@...>
 

You have power / bandwidth problems using the USB hub.

 

You should always put the SDR-IQ direct into the PC or if you use a hub make sure it's a good one, for example I us ethis: http://skinflint.co.uk/eu/a496680.html

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 

From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of joni_ellen

 

While using SDR Console, I have discovered that when I plug the SDR-IQ USB cable into my 7 port USB expander that the audio 'pops', all modes, even with the maximum amount of audio buffers.

With the SDR-IQ USB cable plugged directly into the laptop, the audio is fine, even with the minimum amount of buffers.

 


Re: Suggestion for CW

Simon HB9DRV <simon@...>
 

Hi,

 

No crashes here - does it crash using RTTY or PSK?

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 

From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of Simon HB9DRV

I'll try CW now on my XP setup and see what happens...

 


Re: Suggestion for CW

Simon HB9DRV <simon@...>
 

OK,

 

I'll try CW now on my XP setup and see what happens...

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 

From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...] On Behalf Of geoffg7rmg@...
Sent: 13 August 2010 08:22
To: sdr-radio-com@...
Subject: Re: [sdr-radio-com] Suggestion for CW

 

 

Hi Simon,

 

                I have not managed to get 377 or  381 to run without crashing when engaging the CW decoder.the "please wait"  notice appears and then the SR  console crashes.I am using XP prof here.Otherwise everything else okay and you have seemed to got more on the screen with 381.Many thanks for all your hard endeavours.  73 Geoff M0RMG


Build 381

Simon HB9DRV <simon@...>
 

Hi,

 

http://www.ham-radio.ch/kits/beta/050/HRD/private/SDR-RADIO_v1.1b381.exe

 

With any luck this crash-a-lot bug is fixed.

 

Question: do you notice anything else that's different?

 

Simon Brown, HB9DRV

http://sdr-radio.com

 


Re: Suggestion for CW

geoffg7rmg@...
 

Hi Simon,
 
                I have not managed to get 377 or  381 to run without crashing when engaging the CW decoder.the "please wait"  notice appears and then the SR  console crashes.I am using XP prof here.Otherwise everything else okay and you have seemed to got more on the screen with 381.Many thanks for all your hard endeavours.  73 Geoff M0RMG


Re: b 377 not working with Softrock

Philip
 

Hi Bruce.

It is working, looks like Simon has swapped the I/Q over.
This now matches the Softrock output.

Thanks Philip.

--- In sdr-radio-com@..., Bruce Tanner <bet110@...> wrote:

I have found with my similar setup that I often have to shut down SDR
Radio, then bring up 'CFGSR_V1.3 to 'reboot' the Si-570. At that point I
reload SDR Radio and all seems to work OK. You might try that...

bet
--------------

On 8/12/2010 12:51 PM, Philip wrote:

Hi

I have just tried beta 377. But it does not seem to find the Softrock
USB driver. PE0FKO version.

Philip g7jur




__________ Information from ESET Smart Security, version of virus
signature database 5361 (20100812) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com


Interesting interaction between USB ports and Audio Popping

joni_ellen <no_spam@...>
 

Hi All,
While using SDR Console, I have discovered that when I plug the SDR-IQ USB cable into my 7 port USB expander that the audio 'pops', all modes, even with the maximum amount of audio buffers.

With the SDR-IQ USB cable plugged directly into the laptop, the audio is fine, even with the minimum amount of buffers.

Since I mainly use the SDR-IQ as a panadaptor and seldom use it for audio I don't recall this happening with Spectra View but then again that doesn't mean it doesn't. Probably should check this out a little closer but I'm incredibly lazy.

Probably a bit of packet clustering and delay coming out of the Belkin USB expander.

Just an FYI for those who experience the same problem.

J*


Re: Suggestion for CW

Simon HB9DRV <simon@...>
 

Hi,

Probably not a bad idea - I'm currently hunting a bug (crash of death) so
must concentrate on this.

At least the only person to blame for bugs is... me :(

Simon Brown, HB9DRV
http://sdr-radio.com

-----Original Message-----
From: sdr-radio-com@... [mailto:sdr-radio-com@...]
On Behalf Of DF5SF
Sent: 12 August 2010 21:15
To: sdr-radio-com@...
Subject: [sdr-radio-com] Suggestion for CW

Hi,

a suggestion for CW operation:
Scroll from 10, 50, 100 Hz and do not hide the button "CW move current
signal to center" in the AF-spectrum menue.
The best place would be in the main menue between AGC and CW.

73
Uli
DF5SF


------------------------------------

Yahoo! Groups Links



Suggestion for CW

ulidf5sf2002
 

Hi,

a suggestion for CW operation:
Scroll from 10, 50, 100 Hz and do not hide the button "CW move current signal to center" in the AF-spectrum menue.
The best place would be in the main menue between AGC and CW.

73
Uli
DF5SF


Re: b 377 not working with Softrock

Bruce Tanner
 

I have found with my similar setup that I often have to shut down SDR Radio, then bring up 'CFGSR_V1.3 to 'reboot' the Si-570. At that point I reload SDR Radio and all seems to work OK. You might try that...

bet
--------------

On 8/12/2010 12:51 PM, Philip wrote:

 

Hi

I have just tried beta 377. But it does not seem to find the Softrock USB driver. PE0FKO version.

Philip g7jur



__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 5361 (20100812) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com


console b379 does not crash if ... HINT

ic8pof
 

GE, following the yesterday experience on the console crash if the DD window is not open I have found this further hint.
Lanch the console,
click the remote web&#92;lan button,
Launch DD and close it again,
click Start,
voilà the console pops up without crashing.
Try it.

73
Phil